Betoni- ja parvekekorjaus

Parvekekorjaus

Parvekkeet joutuvat julkisivun uloimpina osina kovalle säärasitukselle Suomen ilmastossa. Useimmiten parvekevaurioiden syyksi paljastuu puutteellinen vedeneristys/pinnoitus tai huonot vedenpoistojärjestelyt ja kallistukset. Parvekkeiden pinnoitukset olisikin syytä tarkastaa tasaisin väliajoin, jotta mahdollisilta isommilta betonikorjaustoimenpiteiltä vältyttäisiin.

Puutteellinen tai toimimaton vedenpoisto parvekkeilta voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia parvekerakenteille.

Parvekepinnoitteita

Sikafloor 400N Elastic pinnoite

Sikafloor®-400N Elastic on erittäin elastinen, liuotinpitoinen, UV-kestävä, värillinen, ilmankosteuden vaikutuksesta kovettuva 1-komponenttinen polyuretaanipinnoite.

Sikafloor-156 epoksiprimeri

Sikafloor-156 on 2-komponenttinen, matala viskositeettinen, liuotteeton epoksihartsi. Käytetään betonille pohjustusaineena ja tasoitteena.

Vedenpoistoputkien kiinnitykseen sopivat tuotteet löytyvät Saumaustarvikkeen valikoimasta:

Bostik 2637 uretaanisaumamassa 600ml

Bostik 2637 on tarkoitettu ulko- ja sisäsaumauksiin betoni-, tiili- ja metallijulkisivuissa sekä puu-, metalli-ja PVC ikkunakarmien ympärille.

Bostik Rakennus & saniteetti silikoni 300ml

Useimpiin rakennusmateriaaleihin ilman primeria erittäin hyvän tarttuvuuden omaava neutraalisti kovettuva, homesuojattu ja UV-säteilyn kestävä yleissilikoni. Ei aiheuta korroosiovaurioita.

 

Parvekkeet joutuvat julkisivun uloimpina osina kovalle säärasitukselle Suomen ilmastossa.

Betonikorjaus

Teräsbetonirakenteissa korjaustarvetta aiheuttavat teräskorroosio ja betonin rapautuminen. Betonirakenteen rapautumista ja siitä seuraavia isompia vaurioita voidaan ehkäistä reagoimalla korjaus- ja suojaustarpeisiin ajoissa. Näillä toimenpiteillä voidaan pidentää betonirakenteiden käyttöikää ja säästyä suuremmilta korjauskustannuksilta.

Saumaustarvikkeen valikoimasta löytyy useita
betonikorjaukseen sopivia tuotteita

SikaQuick- 506 FG Pikapaikkauslaasti 25kg

1-komponenttinen sementtipohjainen betonin korjaukseen tarkoitettu pikapaikkauslaasti sisältäen korroosioinhibiittoria. Tuote on kromaattivapaa TRGS 613 mukaisesti.

Sika MonoTop-910 N Tartuntalaasti 25kg

Korroosionesto raudotteille ja tartuntalaasti SikaMonoTop korjauslaasteille (voidaan ruiskuttaa).

 

Sika MonoTop-412 N betoninkorjauslaasti

Sika MonoTop -412 N on 1-komponenttinen sementtipohjainen polymeerimodifioitu betoninkorjauslaasti joka täyttää EN 1504-3 luokan R4 vaatimukset.

Sika MonoTop-620 ylitasoituslaasti 25kg

Tasoitus- ja pinnoituslaasti 1,5-5 mm ylitasoituksiin. Antaa alkalisen suojan karbonatisoitumista vastaan (Voidaan ruiskuttaa).

Parvekesaumaus

Parvekelasitukset ovat monesti hyvä ratkaisu suojata parvekerakenteita. Vaikka parvekelasit suojaisivatkin parvekkeita, ovat  parvekkeen sauma- ja liitoskohdat silti tärkeät, ja ne tulee tiivistää, niin että rakenteisiin ei aiheudu ylimääräistä kosteusrasitusta.

Huomioithan aluekohtaiset rakennusmääräykset! Parvekkeet voivat olla osastoivia rakenteita, jolloin saumojen pitää olla palonkestäviä.

Saumaustarvikkeen valikoimasta löytyy useita parvekekorjaukseen sopivia & tarvittavia tuotteita

Nullifire FS703 Palokatkosilikoni 310ml

Elastinen silikoni, paloluokiteltujen osastoivien rakenteiden saumaukseen ja tiivistämiseen. Paloluokka EI240, sisällä ja ulkona esim. lasitetut parvekkeet, osastoivat ikkunat ja palo-ovet. 310 ml patruuna.

PAROC XSI 003 lasivilla 22x90mm

PAROC XSI 003 -päällystämätöntä lasivillakaistaa käytetään saumojen ja liittymien tiivistämiseen.

 

Sulzer – MK – Kröger H40 patruunapuristin

Sulzer – MK – Kröger H40. Vahva patruunapuristin ammattikäyttöön.Työntövoima ~250 kg. Todella laadukas.

Panasonic EY3640LS1S saumauspistooli, 14,4V

Panasonic EY3640LS1S saumauspistooli, 14,4V on markkinoiden jykevin ja kestävin saumauspistooli 4410N (450 kgf). Yhdellä latauksella 300-320 kpl silikooni/akryyli patruunoita (310 ml) ja noin 150 kpl polyuretaani patruunoita.