Palokatkotuotteet

Tarjoamme 15 % alennuksen Palokatko-teeman tuotteista lokakuun ajan! Alennuskoodi: Lokakuu2022. Alennus lasketaan kassalla. Lisää tuote/tuotteet ostoskoriin. Kirjoita alennuskoodi ”käytä kuponki” -kohtaan kassa-sivulla. Tarjous voimassa 1.1.-31.10.2022.

Palokatko – tehokas tapa tukahduttaa palo ennen sen leviämistä

Paloturvallisuudesta ei sovi koskaan tinkiä. Palon syttymisen riski otetaan poikkeuksetta huomioon jokaisen rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Paloturvallisuutta ei kuitenkaan kannata jättää oman onnensa nojaan.

Rakennus on tapana jakaa rakennusmääräysten mukaisesti palo-osastoihin. Yksi toiminnallinen/rakenteellinen kokonaisuus muodostaa yhden palo-osaston. Esimerkiksi asuinkerrostaloissa jokainen huoneisto on oma palo-osastonsa. Palokatkolla varmistetaan se, ettei palo leviä pidemmälle rakenteisiin. Palon päästessä rakennusten läpivienteihin sen etenemistä on hankala pysäyttää.

Kaikenlaiset ylimääräiset aukot, reiät sekä talon sähkö- ja putkistojärjestelmät ovat erittäin haavoittuvaisia liekkien hakeutuessa hapen perään. Myös saumat on turvattava palokatkolla. Saumaukset eivät millään voi kestää satojen asteiden kuumuutta, joten ainoa keino on vuorata ne erityisellä palokatkomassalla tai käyttää tiivistämiseen järeää palokatkosilikonia.

 

Palokatkon tarve ja rakenne määritellään jokaisen materiaalin osalta erikseen. Palokatko voi olla palavasta materiaalista valmistettu, mutta se ei saa levittää paloa. Palokatkoille on ennalta määritetty minimi-palokestoaika. Tällä mahdollistetaan ihmisten poistuminen tulipalosta ja estetään lisävahinkojen kertyminen.

On syytä pitää mielessä, että palokatkon asennus on aina koulutuksen saaneiden ammattilaisten toimenpide. Ammattitaitoinen asennus takaa oikeanlaisen, turvallisen ja kestävän lopputuloksen.

Tutustu Saumaustarvike.fi:n kattavaan palokatkomateriaaliin:

Akryylipohjaiset palokatkomassat
Akryylipohjaisia palokatkomassoja käytetään metalliputkien läpivienteihin, rakennus- ja liikuntasaumojen tiivistämiseen sekä läpivientien viimeistelyyn, ja osana eri läpivientejä.

Nullifire FS701 Paloakryylimassa 310ml M1

Nullifire FS701 on yksikomponenttinen, tulipalon kestävä akryyliemulsiopohjainen tiivistemassa. Muodostaa vahvan, mutta joustavan tiivisteen pieniliikkeisiin paloluokiteltuihin saumoihin ja rakenteisiin (liikevara enintään + 10%). M1 Sisäilmaluokitus.

Elastiset palokatkomassat
Elastisia palokatkomassoja (kuten palosilikoni) käytetään rakennus- ja liikuntasaumojen tiivistämisen ja läpivienteihin. Saumojen liikevara voi olla tuotteista riippuen jopa 25 %.

Nullifire FS703 Palokatkosilikoni 600ml

Elastinen silikoni, paloluokiteltujen osastoivien rakenteiden saumaukseen ja tiivistämiseen. Paloluokka EI240, sisällä ja ulkona esim. lasitetut parvekkeet, osastoivat ikkunat ja palo-ovet.

Nullifire FP300 Laminointinauha

Nullifire FP300 Laminointinauha on helppokäyttöinen turpoava palokatkoputkieriste muovi ja komposiittiputkien läpivienteihin.

Työssä tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita (ehdotuksia):

Sulzer – MK – Kröger H2PS Massapuristin

Vahva massapuristin ammattikäyttöön. Kevyt ja helppo käyttää, läpinäkyvä putki. Paino vain 800g. Pitkäikäinen ja laadukas.

ST-Tool ST300 patruunapuristin 310ml

Alumiinirunkoinen patruunapuristin. Vahva ja laadukas. Sopii jäykälle massalle, sekä käytettäväksi kylmissä olosuhteissa.

Worksafe PU-pinnoitettu nailonkäsine P31-104

Käsineet kaikkiin töihin, joissa vaaditaan mahdollisimman hyvää sormituntumaa. PU-pinnoitettu Worksafe P31-104 on täysin saumaton, eikä käsineen sisällä ole mitään hankaavaa tai ärsyttävää. Neulottu nailonkäsine on erittäin joustava, ja siksi käsineet istuvat käteen kuin toinen iho.

Saumalaakso Oy on Palokatkoyhdistys ry:n jäsen. Lisää tietoa palokatkoista löytyy Palokatkoyhdistyksen
internet-sivuilta www.palokatkoyhdistys.fi