Sisäilma, tiivistys ja eristys

Tarjoamme 15 % alennuksen teeman tuotteista marraskuun ajan! Alennuskoodi: Marraskuu2022. Alennus lasketaan kassalla. Lisää tuote/tuotteet ostoskoriin. Kirjoita alennuskoodi ”käytä kuponki” -kohtaan kassa-sivulla. Tarjous voimassa 1.11.-30.11.2022.

Tiiviys on osa energiataloutta ja asumisviihtyvyyttä

Sisäilmaongelmat ja asumisterveys ovat esillä lisääntyvissä määrin kaikkialla Suomessa. Jatkuvasti puhutaan homeesta kouluissa ja asuinrakennuksissa. Sisäilman laatuun tulee kiinnittää huomiota – onhan kyseessä yksi suurimmista asumisterveyteen vaikuttavista asioista. Kaikissa rakenteissa on liitoskohtia – eli saumoja – ja näiden kohtien tiiviyteen tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Oikein tehty liitoskohta kestää rakenteiden liikehdintää. Lämmöneristys pitää rakennuksen lämpimänä ja asianmukaisesti rakennettu kokonaisuus pitää rakenteet terveenä sekä sisäilman toimivana.  Kuinka sitten rakennetaan määräysten mukaisesti ottaen huomioon hyvä tiiviys, lämmöneristys ja toimiva sisäilma?

Tiiviys

Kuvassa ilmavuoto oven tiivisteiden välistä.

Hallitsematon ilmavuoto lisää vedontunnetta ja energiankulutusta. Se aiheuttaa ongelmia ilmanvaihtoon sekä mahdollistaa ilman epäpuhtauksien pääsyn rakennuksen sisätiloihin. Lämpimän ja kostean sisäilman vuotaessa rakenteisiin voi syntyä kosteus- ja homevaurioita, mikäli kosteus ei pääse kuivumaan rakenteista pois. Alapohjan hallitsematon ilmavuoto mahdollistaa esim. radonkaasun, maaperän mikrobien tai muiden epäpuhtauksien pääsyn rakennuksen sisäilmaan. On tärkeää ymmärtää, että pieneltä ja merkityksettömältä vaikuttava ilmavuoto voi näytellä suurta osaa rakenteiden toiminnassa ja asumisterveydessä.

Sauman tarkoitus julkisivussa on auttaa rakennusta toimimaan suunnitellusti estämällä sääolosuhteiden vaikutuksen talon rakenteisiin. Ehjä ja toimiva saumaus estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja lämpöeristeisiin. Pahimmassa tapauksessa rikkoontuneen saumauksen seurauksena rakenteet saattavat kärsiä kosteusvaurioista. Saumausta eli kittausta käytetään myös ikkunankarmien vieressä; tämä on tiivistystä.

Me Saumaustarvikkeella haluamme auttaa sinua. Oikeat tuotteet oikeanlaisiin tiivistyksiin löydät helposti työkalulla http://saumausmassavalitsin.fi/

Sisäilma

Sisäilma vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, terveyteen ja työpaikoilla tuottavuuteen. Hyvän sisäilman edellytyksenä on, että rakennus toimii suunnitellusti. Rakennuksen ilmanvaihdolla on merkittävä osuus sisäilman laadusta.

Eristys

Kuvissa on lämpökameralla havaittuja eristepuutteita pientalossa. Eristepuute näkyy kuvassa vihreällä. Eristepuute on aiheutunut hiirien tai lintujen tuhotöistä rakennuksen yläpohjan eristetilassa.

Markkinoilla on paljon erilaisia loistavia materiaaleja, joilla rakenteiden lämmöneritykseen on tarkoitus vaikuttaa. Ei ole yhdentekevää miten ja millä rakennus eristetään. Eristeen tarkoitus on pitää lämpö rakennuksessa.

Saumaustarvikkeen sivuilta löytyy useita tuotteita, joilla rakennuksen tiiviys ja eristys pysyy kunnossa:

Illbruck SP525 saumausmassa 600ml M1

Elastinen saumausmassa rakennuksen sisäpuoliseen tiivistämiseen. Massa soveltuu myös rakennuksen julkisivusaumaukseen.

Illbruck SP925 Hybridipolymeeri saumausmassa 600ml M1

Elastinen tiivistysmassa rakennuksen sisäpuoliseen tiivistykseen.

 

Illbruck FM330 Elastinen Pistoolivaahto M1

Elastinen polyuretaanivaahto toimii lämmöneristeenä. Vaahto joustaa yhteensä jopa 35%, mikä mahdollistaa rakenteiden liikettä pitäen kuitenkin eristyksen toimivana.

illbruck FM310 uretaanivaahto 750ml

Nopeasti kovettuva Pistoolivaahto. Yleiskäyttöinen polyuretaanivaahto rakojen ja saumojen täyttöön ja tiivistämiseen. Sopii mm. ovi- ja ikkunakehysten tiivistämiseen, putkien läpivientien täyttöön ja tiivistämiseen ja eristyspaneelien saumoihin.

 

illbruck AA290 PU-vaahdon puhdistusaine

Tehokas liuotinainepohjainen puhdistusairosoli, kovettumattoman PUvaahdon poistamiseen. Kaksikäyttöisen pullon mukana tulee myös adapteri, jolla tarvittaessa pulloon voidaan liittää PU-vaahtopistooli.

Sulzer – MK – Kröger H2PS Massapuristin

Sulzer – MK – Kröger H2PS Vahva massapuristin ammattikäyttöön. Kevyt ja helppo käyttää, läpinäkyvä putki. Paino vain 800g. Pitkäikäinen ja laadukas.

 

Illbruck AA231 Standard Foam Gun vaahtopistooli

Illbruck AA231 Standard vaahtopistooli uretaanivaahdon levitykseen.

Worksafe PU-pinnoitettu nailonkäsine P31-104

Käsineet kaikkiin töihin, joissa vaaditaan mahdollisimman hyvää sormituntumaa. PU-pinnoitettu Worksafe P31-104 on täysin saumaton, eikä käsineen sisällä ole mitään hankaavaa tai ärsyttävää. Neulottu nailonkäsine on erittäin joustava, ja siksi käsineet istuvat käteen kuin toinen iho.