Uudissaumaus

Tarjoamme 15 % alennuksen Uudissaumaus-teeman tuotteista kesäkuun ajan! Alennuskoodi: Kesäkuu2021
Alennus lasketaan kassalla. Lisää tuote/tuotteet ostoskoriin. Kirjoita alennuskoodi ”käytä kuponki” -kohtaan kassa-sivulla. Tarjous voimassa 1.6.-30.6.2021.

Julkisivusaumaus

Julkisivun pinta-alasta vain noin 1% on saumaa. Vaikka osuus on pieni, on se silti tärkeä rakenteiden elinkaaren kannalta. Julkisivusaumausten osalta Suomen haastavat sääolot edellyttävät saumausmateriaalilta erityisiä ominaisuuksia. Oikeanlaisen massan valinta kohteen mukaisesti on yksi tärkeimmistä tekijöistä kohti onnistunutta suoritusta.

Miksi saumaus on tärkeää?

  • Kiinteistön elinkaari pitenee
  • Kustannussäästöt
    • Korjaustarve vähenee
    • Lämmityskustannukset pienenee
  • Käyttömukavuus paranee
  • Kiinteistön arvo nousee

Väärin valittu saumausmassa voi aiheuttaa monia ongelmia julkisivulle.

Valittu kohteeseen vääränlainen saumausmassa. Massa värjännyt luonnonkiveä. Tätä kutsutaan “surunauhaksi”. Esteettinen haitta.Valittu kohteeseen vääränlainen saumausmassa. Saumausmassan tartuntalujuus on voimakkaampi kuin pinnoitteen. Rakenteen sisään pääsee sade- ja sulamisvesi. Pakkasrapautumien todennäköisyys lisääntyy, mikä voi lyhentää merkittävästi rakenteiden laskennallista ikää. Tartuntapintojen puhdistus on laiminlyöty ja saumausmassa irronnut tartuntapinnaltaan. Riski vesivuodoille kasvaa. Kastuneet rakenteet voivat lisätä riskiä haitalliselle mikrobikasvustolle.

Laadukkaita tuotteita julkisivusaumaukseen ovat:

SikaHyflex-250 Facade Saumausmassa

Korkealaatuinen päällemaalattava 1-komponenttinen saumamassa betonisille, muuratuille ja lämpörapatuille (EIFS) julkisivuille.

illbruck SP520 elementtisaumamassa

SP520 Elementtisaumamassa soveltuu mm. rakennuselementtien saumojen ja julkisivusaumojen tiivistämiseen; liikuntasaumoihin joiden liikevara on alle 25 %.

Illbruck TP600 paisuva nauha

Impregnoitu, esipuristettu vaahtotiivistenauha. Valmistettu pehmeästä, palolta suojaavalla synteettisellä akryylipolymeerillä impregnoitusta polyuretaanivaahdosta.

Sisäsaumaus

Uudet rakennusten energiamääräykset vaativat sisätiloilta entistä parempaa tiiviyttä. Terveellisen sisäilman kannalta tärkeässä roolissa on toimiva talotekniikka. Huimaa vauhtia kehittyvä talotekniikka vaatii tiiviit rakenteet toimiakseen oikein. Saumauksissa käytettävät rakennusmateriaalit paranevat jatkuvasti. Onnistunut saumaustyö lähtee hyvästä suunnittelusta. Markkinoille tulee uusia materiaaleja CE-merkintöineen, ja niiden joukosta on osattava valita testatut ja käytännössä hyväksi havaitut materiaalit. Vain testatuilla tuotteilla saadaan kohteeseen optimaalisin lopputulos.

Sisäpuolisissa saumauksissa käytetään yleensä sisäilmaluokituksen M1 saaneita tuotteita

Saumausmassoja käytetään sisätiloissa varmistamaan muun muassa talotekniikan toimivuus.

Rakennuksissa tekniikkaa kulkee seinien läpi. Kun seinään tehdään reikä, pääsee siitä helposti myös ääni kulkemaan. Elastisen saumausmassan tehtävä on ottaa rakenteiden liikkeet vastaan siten, että sauma pysyy tiiviinä. Kuvassa desibelisaumauksia. Tiivis rakenne eristää ääntä, sekä varmistaa, että talotekniikka toimii oikein.Kuvassa “listalaatuista” ikkunasaumaa. Saumausmassaa ei peitetä listalla, joten valkoinen massa ei saa kellastua ja työ on äärimmäisen tarkkaa.Akryylimassaa käytetty väärässä paikassa. Sauma haljennut ja menettänyt tärkeimmän tehtävänsä – tiiveyden. Akryylimassalla ei pitäisi saumata, vaan siistiä. Akryylimassa kutistuu kuivuttuaan. Pienikin liike rakenteessa aiheuttaa halkeaman, jolloin rakenteeseen syntyy ilmavuotoja. Talotekniikka ei välttämättä enää toimi suunnitellusti ja se voi osaltaan lisätä sisäilmaongelmia. Ääni pääsee myös kulkemaan vapaammin.

M1 – sisäilmaluokituksen saaneita saumausmassoja:

Sikaflex Construction + saumausmassa

Erittäin elastinen PU-pohjainen saumausmassa elementtisaumauksiin. Shore A 15-20. Sallittu liikunta sauman leveydestä n. 30 %. Sikaflex Construction + on M1 sisäilmaluokiteltu, sekä SILKO hyväksytty.

Illbruck SP525 saumausmassa 600ml M1

Yksikomponenttinen, elastinen ja uusimpaan SP-teknologiaan perustuva saumausmassa. Suositellaan rakennuksen sisäpuolisiin saumoihin, mutta soveltuu myös ulos.

Työssä tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita (ehdotuksia)

Tarvitsetko apua oikean massan valintaan?
Saumausmassavalitsin auttaa löytämään oikean!