Katto kuntoon!

 

Vuotava tai sammaloitunut katto on yksi merkittävimmistä rakennuksien ongelmien aiheuttajista. Keväällä talven jälkeen lumien sulaessa on oikea aika tarkastaa katon kunto. Uudehkokin katto kannattaa tarkastaa talven jäljiltä, varsinkin jos talven mittaan on ollut tarvetta käydä pudottamassa lumia katolta tai muuten liikkua siellä. Tällöin katon tiiveyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Tarkastamisen yhteydessä on samalla syytä tehdä korjaukset ja paikkaukset laadukkailla tuotteilla. Välittömästi ongelmien ilmentymisen jälkeen tehdyillä paikkauksilla saadaan pidennettyä katon elinkaarta jopa vuosikymmenillä.

Saumaustarvikkeen sivustolla on oma osastonsa -Kattotuotteet. Osastolta löydät laajan valikoima katon paikkauksiin ja kunnossapitoon liittyviä tuotteita.

 


Huoltotoimenpiteet

Sammaloituminen rikkoo katon suojaavan pinnan. Ilmansaasteet sekä pinnoitteiden ja maalien myrkyttömyys lisäävät omalta osaltaan haitallista mikrobikasvustoa katoilla. Katon säännöllinen huoltaminen pidentää sen käyttöikää ja ennaltaehkäisee suurempien ongelmien syntymistä.


Esittelyssä

Sikagard – 715 W Sammaleen poistoaine

Sammaleen, jäkälän, levän tai muun pintoja pilaavan kasvuston poistamiseen kaikilta yleisiltä pinnoilta rakennuksen sisä- ja ulkopuolella (telttakatos, markiisi, vesikourut, patio, terassi ja parveke, aurinkosuoja, seinä, lattia, puiset tai muoviset ikkunapuitteet)

BioComb -Puhdas Katto Extra Strong

Laajavaikutteinen mikrobikasvuston (home, levä, sammal, jäkälä, sieni) tuho- ja suoja-aine, joka tuhoaa kasvuston ja antaa käsitellyille pinnoille pitkäaikaisen suojan jopa 4-5 vuodeksi eteenpäin käsittelystä.

Työssä tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita (ehdotuksia)


Paikkaaminen/Tiivistäminen

Vuotava katto on yksi kiinteistöjen ongelmien aiheuttajista, joka pitkittyessään aiheuttaa ongelmia koko talon rakenteissa. Vuotava katto on tärkeää paikata viipymättä laadukkailla materiaaleilla. Saumaustarvikkeelta löydät ammattilaisten tuotteet katon paikkauksiin ja tiivistyksiin.

 


Esittelyssä

Shell wet seal & fix bitumimassa

Vuotojen korjaaminen ja muut korjaukset, myös märillä pinnoilla. Vesitiivis saumaus: räystäät, kattojen reunat ja liitokset, savu- ja ilmastointihormit, valaisimet.

 

Työssä tarvittavia työkaluja ja tarvikkeita (ehdotuksia)

KATSO täältä kaikki Kattotuotteet -osaston tuotteet